> > Webshop > Råkaffe (grönt, orostat) Kaffe, kafferostar, kvarnar / malning av kaffe, bryggning. > Kafferost Gene Cafe 250gr

Kafferost Gene Cafe 250gr

Gene Café CBR-101 är en avancerad hemmarost som klarar av att rosta upp till 250 gram kaffe åt gången.

Modellen har funnits på marknaden sedan 2006 och har blivit mycket populär bland hemrostare runt om i världen.Det unika med Gene Cafe är rosttrumman som roterar på ett sätt som effektivt blandar bönorna och ger en jämn rostning.

Trumman är tillverkad i värmetåligt glas vilket gör det enkelt att se när kaffebönorna har fått den färg man önskar.Kafferosten har en maxkapacitet på 250 - 300 gram råkaffe. Det går även bra att rosta mindre volymer som 50 gram. Trumman lossas från rosten då kaffe fylls på eller töms.Gene Café rostar bönorna med hjälp av varmluft och har två kontrollreglage, ett för tid och ett för temperatur. Lagom rosttid kan vara 11 - 15 minuter, beroende på temperatur och önskad rostprofil. Det går att ändra temperaturen under rostningen för att anpassa värmen efter den typ av bönor som rostas.Kafferosten har ett inbyggd avkylningsprogram som startas när rostningen avbryts.

På sidan av rosten sitter en uppsamlare för chaff/silverhinnor. Dessa silverhinnor finns på allt råkaffe och lossnar under rostningen.


Rosten passar dig som vill ha full kontroll över rostprocessen och som vill kunna upprepa ett lyckat resultat. Ljudnivån är låg och Gene Café är väldigt lätt att rengöra.

Levereras med en utförlig manual på engelska som bl a anger lämplig tid och temperatur för olika rostprofiler.

 

Kapacitet: 250 gram råkaffe


Temperatur: 0 - 250 grader


Rostkammare: Värmetåligt glas (Pyrex)


Effekt: 1300 Watt


Ljudnivå: 65 dB


Mått: 49 x 24 x 22 cm


Vikt: 5,5 kg


Färg: Röd eller Svart.

Tillverkare: Gene Cafe

Modell: CBR-10x

Bra, robust rostningsmaskin för dig som vill rosta kaffe enkelt och effektivt.

Mått (BxDxH): 49x24x22cm

Vikt: 5.5Kg

Pris/Styck: 5000kr (exkl moms)

Annonsplatser: