> > Webshop > Brandväggar >

Nidavellir Mk II Firewall router 19" 4-port Firewall

Tack vare att detta utförande har 4st portar så är det möjligt att använda en av portarna för övervakning som fjärrstyrning av brandväggen (fjärråtkomst kräver en separat port).

Denna brandvägg är enkel att administrera och mycket kraftfull, klarar en hel del trafik över de olika portarna.

Snabb Gigabit-teknik i kombination med en energieffektiv plattform gör att ni får en svårslaget kostnadseffektiv lösning som går att uppgradera med ytterligare gigabitportar i framtiden vid behov.

Samma funktioner som i övriga modeller finns tillgängliga som enkel administration, inbyggda tjänster som DHCP mm. Dock rekommenderar vi EJ att man använder denna modell för så kallad HA (High Availability) med automatisk Fail Over till en eller flera ytterligare brandväggar eftersom Fail Over fungerar bäst med en separat port för synkroniseringstrafiken mellan brandväggarna.

Format: 1U 19" mini (endast 25 cm djup exkl kablage)

Max throughput: ca 100Mbps vid normal drift (antalet regler och deras användning påverkar i viss mån, exempelvis VPN kräver en del prestanda så nyttjar ni väldigt mycket VPN och mycket annan trafik kan det vara en idé att använda en separat plattform för VPN eller att uppgradera till en kraftfullare modell än Mk II).

(Högre hastigheter än 100Mbps har uppmätts på denna plattform, till och med mer än det dubbla, vi vill ändå ta lite höjd för att man exempelvis behöver använda brandväggen på ett sätt, tex med många komplicerade brandväggsregler och ett plötsligt behov av ett antal VPN-anslutningar och vi rekommenderar att man alltid överdimensionerar med ca 30% för att klara toppar mm. (Överförings-) Hastigheter kan vara svårt att räkna på, särskilt i en komplex, blandad miljö med servrar, klienter och många användare som det är svårt att förutspå exakt hur de kommer att använda interna och externa resurser mm. Ta därför gärna hjälp av våra nätplanerare inför ert köp så gör vi tillsammans en inventering av ert behov!)

"Normalt användande", dvs kanske ett LAN med arbetsstationer och WLAN för mobila enheter samt ett antal servrar för tex web-, e-post, lagring mm med en Internetförbindelse (WAN) på 100Mb fiber är inget problem även vid massor av samtidiga sessioner.

Tänk på att trafikprioritering (dvs möjligheten att tex bestämma att HTTP-trafik ska prioriteras högre än SMTP-trafik eller att en särskild IP-adress, dator eller ett subnät ska få nyttja maximalt 15% av tillgänglig bandbredd osv - kan kräva en del prestanda. Har ni behov av att använda avancerad trafikprioritering kan det vara en god idé att inför ert köp ta hjälp av en av våra nätplanerare för att få hjälp och rådgivning så att ni får bästa möjliga nätlösning.

 

Bilden visar en brandvägg med två Gigabit-portar.

Tillverkare: Serverbutiken / compartment

Modell: Nidavellir Mk II

Nätverksportar: 4st

Nidavellir Mk II-brandvägg med 4st Gigabit Ethernet-portar som kan användas som tex: 1xWAN och 3xLAN, dvs en extern port och tre separata interna portar.

Mått (BxDxH): 17.2" (437mm) X 9.8" (249mm) X 1.7" (43mm)

Vikt: 12 lbs (5.5kg)

Pris/Styck: 6897kr (exkl moms)

Annonsplatser: