> > Webshop > Brandväggar > Nidavellir MkII Mini firewall router 4st portar

Nidavellir Mini MkII 4-port brandvägg

Fyra portars brandvägg (firewall router).

 • 4st Konfigurerbara Gigabit Ethernet-portar
 • Separat Management-port (IPMI 2)
 • Utrymmessnål
 • Energisnål
 • Kraftfull brandvägg (filtrerande router)
 • Stöd för en stor mängd funktioner som bla VPN

 

Äntligen kan vi presentera en ny Mini-modell av MkII-versionen av Nidavellir-brandväggen.

Nidavellir Mini MkII är en kraftfull och kompetent brandvägg designad för mycket hög säkerhet men som samtidigt är enkel att administrera.

Glöm alla billiga, plastiga slit-och-släng "routrar" som varken är säkra eller håller och glöm alla dyra enterprise brandväggar med dyra och opraktiska licenslösningar - med Nidavellir Mini MkII får du tillgång till precis alla funktioner som i 19"-modellerna fast i ett mindre format.

Vi har inte tummat på någonting - alla komponenter är designade för att hålla länge och stå pall för krävande driftsituationer, dygn efter dygn, månad efter månad i år.

 

Äkta brandväggsfunktioner som är enkla att hantera! Vi har inte kompromissat med något när vi tagit fram den nya Mini-serien - allt utom priset och formatet är lika storslaget som i 19"-modellerna, du får en enterprise brandvägg i kompakt format.

 

Konfigurerbara portar

Med 4st Gigabit-portar och en femte Management-port, även denna äkta Intel gigabit-port så kan du välja själv hur er brandvägg och era nätverk ska dimensioneras. Du kan ha en eller flera WAN-portar. Med de kraftfulla routing-funktionerna (inkl stöd för BGP om du behöver detta) lämpar sig Nidavellir utmärkt även som en renodlad router.

 

High Availability (HA)

Fail Over, lastbalansering och möjlighet att klustra är idag nödvändigt även i mindre företagsnätverk. Det är enkelt att låta olika virtuella IP-adresser eller hela nätverk och funktioner "flyta" mellan två eller flera Nidavellir-brandväggar med automatisk detektering av fel och fail over. Perfekt skydd för att driftsäkra och bygga bort single point of failures med hårdvaru-redundans.

 

Koppla hur många olika IP-adresser du vill

Vi har inga larviga licenser eller liknande där du måste betala för att låsa upp möjligheten att använda din brandväggs resurser för fler publika IP-adresser eller fler VPN-användare osv. Du styr helt och hållet och kan lägga till precis hur många och hur stora nät du vill.

 

Blixtsnabbt och säkert

Rekomennderad hastighet: 100Mbps/100Mbps fiber. Med många samtidiga VPN-användare och hög kryptering kan din tillgängliga bandbredd påverkas. Portarna har stöd för gigabit-ethernet, dvs 1000Mbps, dock ej 10Gb-ethernet (våra större 19"-modeller kan dock utrustas för att klara 10Gb-portar såväl som fiber-portar för dig som inte vill koppla en switch mellan din fiber och brandvägg).

Den lilla brandväggen är packad med kapacitet och prestanda och du kan sannolikt uppnå betydligt högre hastigheter än 100Mbps, vår support hjälper er gärna att utforma brandväggsregler smart och dimensionera ert nätverk och skapa en nätplan som redan från början är genomtänkt och optimerad för såväl prestanda som säkerhet.

Dra nytta av funktioner som lastbalansering, ännu en teknik som är inbyggd i Nidavellir och som låter dig fördela trafiken (lasten) på flera system, exempelvis två eller flera webbservrar som delar på trafiken för samma publika IP-adress osv.

 

UPS-övervakning

Stöd för ett stort antal tillverkare av UPS:er i allmänhet och i synnerhet de flesta vanliga modeller från tillverkaren APC (även äldre modeller) så att din brandvägg kan övervaka en UPS - typiskt sin egen UPS - och i realtid visa dig hur lång drifttiden är med nuvarande belastning på UPS:en.

 

VPN på riktigt.

Slipp krångel med begränsningar för er VPN-trafik. Sluta använd sluten-källkods-VPN-klienter med begränsad flexibilitet och låt alla era enheter (iOS, Android, Mac OS X, Windows XP (och nyare), Linux*, Unix) använda enkel men kraftfull kryptering.

Upp till 4096-bitars kryptering (vi rekommenderar 4096 bitar i alla sammanhang utom möjligen då du vill förlänga batteritid för netbooks och smartphones genom att använda lägre kryptering som ned till 2048 bitar) säkrar era distansarbetsplatser och låter era medarbetare jobba flexibelt utan att kompromissa med säkerheten.

 

* Stöd för tonvis av olika Linuxdistributioner, vi har även en särskild guide för dig som vill använda VPN-anslutningar manuellt på ett enkelt sätt i Linux med ett praktiskt shell-script som vi bjuder på.

 

Säkra och lättanvända brandväggsfunktioner

Till skillnad från många mindre säkra brandväggar behöver du inte ha en port antingen öppen eller stängd utan du kan skapa accesslistor och låta en port vara stängd för alla utom vissa vilket dramatiskt ökar er säkerhet.

Likaså kan du dra fördel av möjligheten att istället för att neka trafik som ska blockeras med "reject" (dvs att routern/brandväggen skickar ett "nej tack" tillbaks till den som försöker ansluta) droppa trafiken.

Genom att inte slösa CPU-cykler på oönskad trafik utan bara kasta (glömma bort den, dvs inte skicka en reject) paket som ej ska tas emot blir du mindre sårbar mot dos-attacker, får bättre prestanda, effektivare block-regler (ja vi har blocklistor över nät som är säkra att neka all trafik från) och högre kapacitet.

 

Avancerad routing

Att hantera routing blir enkelt, robust och driftsäkert. Använder du din Nidavellir enbart för routing bör det inte vara något problem att routa trafik i länkhastigheten men beroende på hur mycket andra funktioner du lastar på  - inte minst realtidsövervakning och diagnosticeringsverktyg som du kan tänkas vilja använda i drift - så kan din topphastighet blir lägre. Vi vågar garantera 100Mbps men vet att prestandan räcker gott och väl till mycket mer därtill. Tänk på att tunga funktioner som VPN (särskilt med stark kryptering) är sådana saker som kan skapa flaskhalsar. Likaså annan kringutrustning som kablage, switchar mm. Du kan enkelt optimera brandväggsregler för prestanda och utvärdera dem i en ordning som snabbt och effektivt stoppar oönskad trafik och släpper in tillåten trafik utan att din brandvägg måste jobba hårt med att utvärdera många långa sekvenser av regler.

Tack vare att en stor del av de processer som används i drift läsas upp från RAM-minnet och aldrig passerar lagringsminnet i brandväggen blir även utvärdering av komplexa regler för tex routing blixtsnabb.

 

 

Energisnål

Nya Nidavellir Mini MkII är ännu kraftfullare än sin föregångare men stort fokus ligger fortfarande på att den ska vara så energieffektiv som möjligt. Detta håller både era kostnader nere till ett minimum och innebär att annan utrustning som UPS kan utnyttjas bättre.

Behovet att kyla/avleda värme blir också mindre tack vare lågenergikomponenter och val av driftsäkra och strömsnåla SSD-diskar.

En integrerad 40mm fläkt sitter i sidan. Tack vare smart termostatstyrning och passiv kylning blir ljudnivån minimal samtidigt som arbetstemperaturen ligger på en bra nivå. Maximal CPU-temperatur är 65°C, i vanliga fall är temperaturen betydligt lägre, ofta omkring 20-30°C vilket också borgar för en bra livslängd för komponenter.

 

Enkel konfiguration

Allt för många hostmasters och nätverkstekniker dras med oerhört komplicerade administrationsgränssnitt. Vi har tänkt tvärt om, med ett lättanvänt webbaserat gränssnitt som du helt och hållet kan kontrollera åtkomst till med hjälp av brandväggsregler är det enkelt att hantera brandväggen. Daglig administration som övervakning, felsökning, uppdatering av brandväggsregler är enkelt och smidigt utan att du behöver kompromissa på säkerheten.

Det mesta går att justera i detalj och det är en oerhört kompetent brandvägg för den som behöver de avancerade funktionerna men det är lika enkelt att "bara koppla in sladden och köra" för de situationer då man snabbt behöver komma igång utan att lusläsa manualer.

Grundtänket är att allt är stängt, dvs alla portar, all trafik och alla möjliga vägar in mot dina interna nätverk är skyddade och helt onåbara. Utifrån dettaa säkra utgångsläge är det sedan enkelt att lägga till tjänster, öppna portar för servrar, ställa in VPN eller vad man nu vill göra.

 

 

Uppgradera och komplettera

 • Högre kapacitet.

  Uppgradera RAM-minne (maximalt 8GB) för att klara ännu högre belastning, mer tung samtidig trafik och för att klara att köra flera av de olika verktyg och realtids diagnosticeringstjänster och funktioner som ingår. Slipp riskera att prestanda påverkas i högt belastade nätverk när verktyg samtidigt används.

 • Wlan (Wifi).
  Koppla en eller flera accesspunkter direkt till portar på brandväggen eller via switchar för att utöka flexibiliteten och möjliggöra säkra anslutningar via trådlöst Internet.
  Vi rekommenderar att man använder någon av de accesspunkter vi rekommenderar och har provat ut där man exempelvis kan separera de olika trådlösa klienterna från varandra skydda eller begränsa åtkomst till övriga nätverk från via de trådlösa nätverken och inte minst använda dolda SSID, dvs trådlösa nätverk som ej är synliga för andra.

 • Switchar.
  Vi har ett brett utbud av switchar och övriga nätverkstillbehör. Glöm inte kablage! Vi rekommenderar skärmad halogenfri Cat6 eller Cat7-kabel.
 • Fysisk fail over.
  Beställ två eller fler identiska brandväggar för att använda i brandväggskluster med fysisk redundans och automatisk fail over (likt VRRP).
 • Mer lagringsutrymme.
  Uppgradera den integrerade SSD-hårddisken till större (maximalt 8TB) intern lagring för loggfiler och tjänster som körs på brandväggen och använder lagringsutrymme (exempelvis proxyservrar, IDS mfl funktioner som kan aktiveras och tillåtas lagra data lokalt).

 • Extern USB-lagring för säkerhetskopior.
  Komplettera med USB-ansluten lagring (två USB 3.0-portar och två USB 2.0-portar finns på baksidan, tänk på att om du kommunicerar med UPS:er via USB behövs minst en USB-port för detta!) som kan användas för säkerhetskopior av konfiguration eller andra funktioner där hög skriv- och/eller läshastighet inte behövs.

 • Extern USB-ansluten 4G-dongel.
  Extra redundans vid störningar på den/de primära WAN-porten/portarna går att uppnå med USB-anslutet 4G-modem och liknande. Vi rekommenderar ej USB-anslutna ethernet-adaptrar då dessa ej klarar hög kapacitet (latency/fördröjning) och i regel inte håller lika hög kvalitet som de gigabit ethernet-adaptrar som vi använder vilket kan orsaka onödig belastning i andra delar av brandväggen. Det är dock tekniskt möjligt att ansluta en hel del komponenter med USB-kontakt.

 • Överspänningsskydd och UPS.
  Vi rekommenderar ALLTID att all utrustning som sammankopplas ansluts via överspänningsskydd samt att kritisk teknisk infrastruktur som switchar, brandväggar och liknande använder separata och underbelastade UPS:er så att den kritiska infrastrukturen är den som fungerar längst vid ett eventuellt långvarigt strömavbrott.

 • Extra kylning:
  För mycket hårt belastade system placerade i serverrum med otillräcklig ventillation/kyla går det att montera en extra 40mm fläkt i sidan jämte den andra chassiefläkten.

 • Supportavtal för brandvägg.
 • Prenumeration på uppdateringar och block-listor.

Nidavellir Mini MkII 4-port brandvägg

Tillverkare: Nidavellir

Modell: Mini MkII

Processor: 4x2.4Ghz (stöd för att skala ned/upp vid behov för att optimera prestanda efter behov på ett energieffektivt sätt)

Hårddisk: 4GB (max 120GB)

Arbetsminne: 4GB (max 8GB)

Nätverksportar: 4 (+1)st

Perfekt VPN-brandvägg för det lilla kontoret, hemmakontoret, labbet i serverhallen eller för att segmentera ett större nät i flera små individuella sektioner med fysisk separation på hårdvarunivå för maximal säkerhet. Gigabit Ethernet och stöd för hastigheter upp emot 500Mbps eller över 501Mbps med minnesutökning.

Mått (BxDxH): 195mm x 45mm x 195mm

Vikt: 1.5kg (3kg inkl emballage)

Pris/Styck: 5000kr (exkl moms)

Annonsplatser: