Du är här: > > Nyheter > Underutnyttja era UPS:er! image

Underutnyttja era UPS:er!

Många företag belastar sina UPS:er maximalt, vilket kan framstå som en bra idé och ge hög kostnadseffektivitet men i praktiken ofta är en dålig idé.

UPS-batterier blir, precis som alla batterier men förvisso i regel mycket långsammare, sakta sämre med tiden och en hög belastning idag innebär "för hög" belastning i framtiden. Dessutom ger er en UPS vid låg belastning såklart mycket längre drifttid än om den var högt belastad.

Har ni exempelvis en APC UPS på 1500VA och som klarar en belastning på ca 865w (max) och bara belastar den med några switchar och ett brandväggskluster så är det troligt att ni klarar hela 5 timmars drifttid - något som kanske är ett måste eftersom ni vill kunna felsöka all annan utrustning ansluten till brandväggarna vid ett ev avbrott och om ni EJ har längst drifttid på den utrustning som allt annat är beroende av så spelar det ju inte så stor roll om den andra utrustningen har tid kvar på sina batterier?

 

Vår rekommendation är alltså att man alltid sätter flest/kraftfullast UPS:er "ytterst" (dvs vid er/era inkommande Internetförbindelser, de switchar och brandväggar som är kopplat till detta) och sedan gradvis har mindre och mindre batteritid längre "in" in nätverket.

1500VA bör betraktas som absolut minimum för de flesta typer av nätverk och ger endast vid låg belastning god drifttid. Vill man hålla kostnaderna nere kan man investera i ett antal 1500VA-UPS:er av torn-modell (dvs ej rackmonteringsbara) istället för ett fåtal rack-UPS:er då dessa i regel kostar mer per amperetimme (men i gengäld är mer praktiska).

Välj bort trefas-UPS:er då dessa i regel måste installeras av en behörig elektriker, satsa istället på UPS:er i prisklasserna 4000 - 9000kr exkl moms och frakt och få mer lätthanterbara (lättare inte minst, reservkraft är TUNGT) UPS:er.

Använder ni Nidavellir-brandväggar eller våra OfficeServrar är det bara att gratulera - ni kan övervaka UPS:erna direkt via brandväggarna och få larm vid ev problem utan att behöva använda krånglande mjukvaror som måste köras på separata datorer osv.

Kontakta oss för rådgivning inför ert köp så sätter vi ihop ett paket med just de komponenter som ni behöver för ert nätverk.

 

Läs mer om UPS i vår webshop

Annonsplatser:
co-location