Du är här: > > Nyheter > Recesson av surfplatta Mobii 825 8" (Android 4.1) image

Recesson av surfplatta Mobii 825 8" (Android 4.1)

Redan när man läser specen för denna surfplatta så vill man ta en titt på priset igen. Vi tar ju som bekant även in hela Apple-sortimentet och motsvarande surfplatta från Apple kostar fyra gånger så mycket. Då ingår ett fodral som är värt ca 49kr exkl moms.

 

Läs den fullständiga recenssionen i vår webshop

 

Den här smidiga lilla surfplattan är ett kap. Kort om den tekniska specifikationen:

 • OS: Android 4.1 (Jelly Bean)
 • Skärm: 8" TFT (kapicativ multi touch)
 • Trådlöst: 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0 HS, Bluetooth 4.0 LE
 • 2st kameror (2 Megapixel bak, 0.3 fram)
 • HDMI: Ja!
 • Sensor: G-sensor.
 • Minneskortplats: microSD (max 32GB, ingår ej)
 • Inbyggt minne (ingår): 8GB.
 • Upplösning: 1024x768!
 • RAM: 1GB DDR3
 • CPU: Cortex-A9 1.6Ghz.

Bredd 20 cm
Djup 0.92 cm
Höjd 15.5 cm
Vikt 420 g

 

Kort sagt för en dryg tusenlapp + moms och frakt är detta ett kap. Allt finns och om du använt Android-produkter tidigare så kan du länka produkten till ditt konto på Google play och hämta alla dina applikationer och program mm som är kompatibla med enheten (jag har 100% kompatibilitet för alla program och de är många och har använts till samsung, htc och andra tillverkares android-produkter - även detta har Google gjort ett superjobb med!)

För dig som inte använt surfplattor i mini-formatet tidigare: Det är ett bra format! Den är tillräckligt liten och behändig för att du utan problem ska kunna hantera den, tex bära runt på den med en hand osv. Men den har en upplösning som en bärbar dator eller mindre datorskärm till en stationär dator, dvs 1024x768 pixlar, men du kan zooma, vrida runt skärmen osv vilket du inte kan på en bärar dator.

Står du och väljer mellan denna och store-bror-versionen så kan vi varmt rekommendera denna. Oavsett om du vill använda paddan för smidgt surf och arbete på resan, konfiguration av ert säkerhetssystem, inventering och arbete mot webbaserade system eller som receptbok och fjärrkontroll till ditt spotify medan du lagar mat så gör den jobbet med bravur.

Det enda du behöver är ett trådlöst nätverk, antingen gör du en hotspot av din mobiltelefon eller sätter dig där du har tillgång till WLAN - plats för simkort saknas i denna modell men det är också det enda som du möjligen skulle kunna sakna och det låga priset innebär att du utan problem kan köpa en separat wifi-hotspot och fortfarande betala mindre totalt sett än om du köpt en Apple-produkt.

 

Just jämförelsen med iPad är såklart ofrånkomlig men egentligen är det orättvist. Paddor med Android har funnits på marknaden mycket länge och frånsett en liten knapp som sitter på panelen hos Apple men i mjukvaran i Android och det faktum att du laddar ned dina gratis appar via Google Play istället för att köpa dem via Apples molnaffär så fungerar de på samma sätt.

 

En fördel är att om du ska använda e-post i din surfplatta så är det extremt enkelt att konfigurera detta i Android 4.1. Det går även bra att använda webbaserad e-post och en webläsare baserad på Safari ingår, föredrar du att ladda ned Chrome, Firefox eller någon av de andra kostnadsfria webläsarna som finns tillgängliga via Google Play så är det bara att göra så.

 

Installation och uppackning

Att packa upp och installera surfplattan var ett nöje. Det tog max 5 sekunder från det att kartongen öppnades tills dess att vi kunde konstatera att batteriet var laddat till 68% så det var bara att swipe:a på displayen och börja använda paddan. Ingen som helst konfiguration var nödvändig att göra men man kan välja språk (Svenska såväl som Brittisk Engelska stöds). Väljer man Svenska kan man välja tidzonen central europa/Amsterdam och få tillgång till svensk tid med dst, väljer man inte svenska får man nöja sig med att välja UTC/GMT/london eller hur stor avvikelse från UTC man vill ha. Inget problem i praktiken men om man vill ha svensk tid och ha engelska som språk så måste man först ändra till svenska, ställa in tidzonen och därefter välja tillbaks till Engelska. Inte så svårt att förstå men ett onödigt moment som hade kunnat undvikas.

Å andra sidan ingår allt du behöver redan från början och du kan sätta igång och använda Google Play direkt för att hämta program. Glöm inte att ställa in ditt eventuellt befintliga Google Play-konto så att du kan använda en vanlig dator och surfa till play.google.com och "trycka ut" de appar du vill ha i din enhet (en fantastisk funktion som fungerar med alla android-enheter - du installerar helt enkelt programmen på distans och styr installationen helt från websidan google play i din dator!).

Ljudet är bra, mikrofonen är bra, skype och viber fungerar helt ok men det är väl inte som telefon som surfplattan har sin styrka. IP-telefonimjukvaror som kräver lite mer fungerar men inte mycker mer än så. Ska du ringa mycket, gör det via en telefon eller köp den lite dyrare modellen av denna surfplatta med en fyrkärning processor och lite mer RAM-minne.

 

 

Vi ger denna eminenta lilla surfplatta betyget: 9 av 10st gelébönor.

Framför allt det låga priset och uttag för HDMI bidrar till att puffa upp betyget så högt.

 

Vi har inte hittat några nackdelar alls annat än möjligen avsaknaden av möjligheten att peta in ett simkort i surfplattan för den som vill använda 3G eller kunna ringa med paddan direkt. Med tanke på att alla har en mobiltelefon och hur enkelt det är att dela ut wlan från denna till plattan så tror vi inte att någon egentligen allvarligt lider av detta.

 

Denna produkt går att beställa i vår webshop

Annonsplatser:
co-location