Du är här: > > Nyheter > Raspberry PI och relaterad hårdvara

Raspberry PI och relaterad hårdvara

Raspberry Pi är en mycket populär och enkel enkortsdator som finns både som byggsats eller färdigmonterad.

 

 

Vad är Raspberry Pi? Enkel enkortsdator utvecklad av Raspberry Pi Foundation för att göra det möjligt för fler att lära sig datorteknik och programmering utan att det skall kosta för mycket pengar.

(Enkortsdator innebär att en hel dator är byggd på ett enda kretskort med en processor, minne, in-/ut-funktioner och andra funktioner som behövs för att datorn ska fungera. Liten och behändig med andra ord)


Datorn är klar att köra men måste kompletteras med SDHC-kort för lagring av operativsystem och data.
Datorn strömmatas med 5V DC 3,5W via USB micro B kontakt. Finns att beställa som tillbehör.

Det finns många färdiga applikationer utvecklade till Raspberry Pi och fler tillkommer från användare över hela välden kontinuerligt. En av de populärare tillämpningarna är att använda den som mediaspelare med XBMC. Det går även att köra Android OS på den.

 

Senaste versionen av Raspberry Pi finns i ett paket innehållandes:

  • Raspberry Pi enkortsdator, 512MB RAM, 700Mhz ARM CPU, HDMI/RCA, 3.5mm, RJ45, 2xUSB, SD-kortläsare.
  • Raspberry Pi Heat Sink Kit, svart.
  • Plastlåda i akryl för Raspberry Pi.
  • Samsung MicroSD-kort, 8GB, med Linux förinstallerat.

Redo att plocka ihop enkelt och snabbt för den händige eller köp till montering från oss för en spottstyver.

 

 

Beskrivning grundprodukt: Raspberry Pi, enkortsdator, 512MB RAM, 700MHz ARM CPU, HDMI/RCA, 3,5mm, RJ45, 2xUSB, SD-kortläsare.

 

Det finns även flera "moduler" man kan koppla till sin Raspberry, bland annat en mycket populär kameramodul, ett instickskort som enkelt monteras på kortet och förvandlar din Pi till en kraftfull övervakningskamera, bild-telefon eller vad nu din fantasi sätter för begränsningar.

Beskrivning tilläggsmodul: "Raspberry Pi Camera Board": Raspberry Pi Camera Board, kameramodul för Raspberry Pi, 1080p30, 5 megapixel.
Kameramodul för Raspberry Pi. Den här lilla kameranmodulen för Raspberry Pi väger endast 3 gram, klarar av att filma i Full HD-upplösning och installeras väldigt enkelt.
• Enkel installation.
• Stöd för 640x480p60/90, 720p60 och 1080p30 video.
• Stillbilder upp till 2592x1944 (5 mpx).
Stödjer för närvarande endast Raspbian
Mått(BxDxH): 25x20x9mm

 

 

För dig som gillar enklare hobby-projekt rekommenderar vi verkligen att sätta ihop den själv och vi har självklart alla tillbehör och utrustning som du kan tänkas behöva för att göra detta.

 

 

Kontakta oss för offert. Mängdrabatt vid samtidig beställning av 3st eller fler enheter.

 

Hosted Raspberry Pi? Du har väl inte missat att compartment har ett särskilt co-location-erbjudande för dig som vill ha en Raspberry ståendes i compartment ABs serverhall i Huddinge, strax söder om Stockholm?

Erbjudandet är kraftigt rabatterat jämfört med vanlig co-location och självklart kan du handla din Raspberry här hos oss och få den levererad direkt till serverhallen för installation! Allt du behöver göra är att invänta inloggningsuppgifterna från compartment och logga in och börja använda din Raspberry som webserver, lagringsserver eller varför inte utvecklingsserver? Endast fantasin sätter gränser.

Annonsplatser:
co-location