Du är här: > > Nyheter > Vi har en ny version Nidavellir Mini-brandväggsrouter på gång!

Vi har en ny version Nidavellir Mini-brandväggsrouter på gång!

Vi håller just nu på med tester med den nya plattformen och det ser prelliminärt ut som om den nya modellen kan vara tillgänglig under slutet av Januari i bästa fall.

 

Nidavellir Mini är en liten brandvägg men till skillnad från sina systrar i samma storleksklass är denna brandvägg lika robust som de större Nidavellir-brandväggarna.

 

Visst kan du ha den i en hemarbetsplatsmiljö eller So-Ho -sammanhang men den passar lika bra i serverhallen. Vi valde åter igen att inte kompromissa med driftsäkerhet, prestanda och slittålighet. Vi vet att många är intresserade av plastigt, prispressat "skräp" för sina hemmanätverk när man diskuterar priset men i steg 2, när man diskuterar hur säkert det är, hur robust nätverket är, hur pass sällan/ofta man behöver byta ut utrustning pga helt normalt slitage osv så vet vi att det inte är värt att kompromissa. Miljön håller med, det är bättre med EN bra brandvägg mer sällan än fyra billiga konsumänt-krafs.skräp-"routrar" (vet de ens vad en router är när de tillverkaren en router som kostar 250kr + moms och frakt?) per år.

 

 

Hur som helst så testkör vi just nu och det ser lovande ut.

 

Prelliminära specifikationen ser ut som lyder:

 

Mini-format (inte riktigt Mini-ITX som tidigare utan omkring 20cmx45cmx20cm).

En kraftfull och strömsnål fyrkärnig Pentium alternativt Atom, testerna är ej slutförda, just nu låter det åt bättre prestanda vs strömsnålhet med pentium.

från 2GB RAM. Plats för upp till 8GB (för många VPN + 100+Mbps)

från 4GB Hårddisk. (upp till 1st 8TB)

IPMI. Såklart. Även för de enklaste modellerna vill vi ha enkel administration, hög säkerhet - nätverksteknikern ska precis lika gärna kunna välja en Mini som en större 19"-burk rent teknisk, det ska bara vara utrymme eller andra förutsättningar som påverkar valet - inte robustheten, enkeheten att administrera eller tillförlitligheten.

 

Vi testkör självfallet med VPN med stark kryptering. 4096-bitar och vi tar höjd för att man i framtiden ska kunna kräva mer. Vi räknar med att varje modell utan några som helst problem ska kunna stå i drift i minst 5 års tid på Internet och fungera utmärkt i den omvärld som vi har då så det är lite spännande men såklart svårt att sia och gissa vad som kan tänkas behövas då med tanke på hur mycket Internet och världen förändrats sedan de första modellerna släpptes.

 

Eventuellt är LED-indikatorer tillbaks igen, vi får se. Det lutar åt svart och det lutar åt en ensam fläkt som är så tyst som möjligt.

Extern grafik kommer kunna kopplas ut via VGA (vi vet att många KVM-switchar ute hos våra kunder bara stödjer VGA fortfarande) men även HDMI och eventuellt en DisplayPort.

Det blir 4st integrerade GigabitEthernet-portar samt en femte för IPMI.

 

Tester visar att maximal strömförbrukning bör hamna under 60W och at vi bör kunna lura ned den ända ned till omkring 10W vid låg belastning, kanske ännu lägre tack vare strömsnåla kretsar.

 

Så klart testning är slutförd kommer vi med mer info.

 

Leveranstid kommer att vara omkring 2 veckor då allt byggs och testas för hand inför leverans till kund.

 

Anmäl gärna ditt intresse redan nu.

Annonsplatser:
co-location