Du är här: > > Nyheter > Nya Nidavellir mini MkII är här!

Nya Nidavellir mini MkII är här!

Stacka dem på högkant och få plats med alla företagets routrar och brandväggar på ett enda hyllplan i racket eller ställ den på skrivbordet vid hemarbetsplatsen - nya Nidavellir mini MkII är här för att stanna!

  • Liten och kompakt
  • Robust och driftsäker
  • Packad med prestanda
  • Stöd för allt du behöver och lite till
  • Redo för klustring

 

Efter drygt ett års arbete är nu äntligen mini-versionen av Mark 2-serien färdig. De större 19"-rackmodellerna har vi kunnat erbjuda sedan länge men att få in all den här prestandan i ett litet chassie utan att kompromissa på vare sig kvalitet, prestanda eller driftsäkerhet var svårare än vi kunnat ana denna gång. Till slut föll alla bitarna på plats och vi kan stoltsera med en toppmodern kvalitetsbrandvägg som är både energieffektiv och håller era driftkostnader till ett minimum - oavsett om det är i hemmet eller i serverhallen samtidigt som varenda liten komponent är varsamt utvald för att klara krävande 24/7/365-drift utan att falera eller riskera stabiliteten i ert nätverk.

 

Egenskaperna är precis desamma som i 4-portars modellerna av den rackmoteringsbara versionen av Nidavellir MkII (som du kan läsa mer om här).

 

Anledningen att vi valde fyra portar (eller i praktiken fem, men mer om det längre ned) är att det helt enkelt är så mycket mer flexibelt för våra kunder - det ger så stora fördelar att tex ha möjligheten att ha två separata WAN-anslutningar att automatiskt växla mellan eller att kunna ha en LAN-port dedikerad för trådlösa gäster, en annan för utveckling och den tredje för produktion osv.

Att tvingas använda bara två portar är idag oerhört begränsande och vi ville inte riskera att ta fram en produkt som man direkt växer ur - tvärt om kan man växa med denna enkla lilla låda som är allt annat än så enkel som den faktiskt ser ut att vara.

 

Om vi börjar där, med själva designen så har vi lyckats skala bort precis allt utom en enda knapp på framsidan. Stilrent, enkelt och prydligt.

På framsidan av brandväggen har du enbart en enda multi-funktionsknapp som agerar:

 - På-knapp när brandväggen är avstängd eller standby.

 - Avstängningsknapp när brandväggen är igång.

 - Reset-knapp genom att trycka lätt och hålla in knappen i mer än fyra sekunder, vänta och starta brandväggen.

 

Baksidan är även den lyxig, enkel och stilren även om den är packad med användbarhet, eller vad sägs om:

 - VGA, HDMI och Display Port (!)

 - 2st USB 2.0-portar

 - 2st USB 3.0-portar

 - Separat, dedikerad Management-port med IPMI (RJ-45, gigabit ethernet-stöd).

 - RS-232

 - 4st konfigurerbara gigabit ethernet-portar.

 - Sist men inte minst en låsbar anslutning för strömmatning via extern nätadapter! Glöm allt vad utdragna sladdar heter, den här sitter fast!

 

 

Vi har byggt bort precis alla rörliga delar utom en enda 40mm fläkt som efter mycket övervägande trots allt fick sitta kvar. I övrigt är designen helt fläktlös och använder passiv kylning vilket är bra för er energikostnad, miljön, ljudvolymen (den är tyst!) och driftsäkerheten. Rekommenderad maximal drifttemperatur är mellan 45-55°C. Brandväggen klarar av högre temperaturer men livslängden kan påverkas.

Du kan enkelt stacka flera brandväggar jämte varandra eller ovanpå varandra och koppla ihop dem i kluster med automatisk fail over, lastbalansering och synkronisering.

 

Packad med funktionalitet

Allt du behöver inom Routing sitter förberett i din Nidavellir mini MkII.

..inte nog med det, allt du behöver inom brandväggande sitter även det i din Nidavellir mini MkII.

...dessutom sitter en himla massa annat praktiskt som du kan vilja använda ibland, exempelvis vid felsökning, intrångsdetektering, diagnosticering och dagligt arbete med servrar och nätverk eller vad sägs om:

 - Komplett modern DHCP-server.

 - DNS-resolver med allt man kan tänka sig och lite till (faktiskt kan du nu till och med installera äkta BIND om du skulle vilja det!).

 - NAT, PAT och Virtuella IP-adresser utan begränsningar*.

 - VPN i alla smaker och färger!

 - Statistik, övervakning och felsökning så enkelt att du hinner kasta ut din gamla Cisco innan du hunnit säga NMAP.

 - Iperf mfl diagnosticeringsverktyg för den medvetne nätverksteknikern.

 - Ballt namn hämtat från den nordiska mytologin ;)

 

* Ja, det stämmer - i motsats mot de flesta större brandväggstillverkare så "låser" inte vi brandväggarna till exempelvis en viss mängd VPN-användare eller en viss mängd servrar eller antal statiska publika IP-adresser som du kan använda. Du slipper begränsningar. Vill du sätta upp ett helt B-nät med servrar på varenda IP-adress, varsågod! Vill du ställa in VPN-anslutningar för alla exilamerikaner i hela det kända universum, varsågod. Du bestämmer hur du vill använda resurserna som finns och du kan hela tiden enkelt övervaka systemet och se hur nätverken "mår" osv.

(Kanske är det lite övermodigt att skapa VPN-anslutningar för varenda exilamerikan just nu - med tanke på vad som sker just nu så är de väldigt många och du kommer sannolikt få lite för dålig prestanda om du ska klämma in dem allesammans på en och samma Nidavellir mini, välj istället att använda 4096-bitars kryptering och kanske fördela dem i olika grupper på flera olika dedikerade VPN-Nidavellir-brandväggar om det nu är storskalig VPN du ska göra, men det är fullt möjligt att göra så som vi beskrev i exemplet även om det är lite överdrivet!)

 

 

Frihet i en liten ask

Vet du hur ert nätverk ser ut idag i detalj? Vet du hur det kommer se ut imorgon i detalj?

Oavsett hur ni behöver vara flexibla så ger er Nidavellir möjligheten att vara säkra i varje enskilt moment. Skala upp - eller ned. Omfördela resurser. Satsa på många fysiska servrar eller migrera till få större fysiska servrar - med massvis av virtuella servrar - allt är möjligt.

Till och med portarna kan du konfigurera om hur du vill. Ett WAN? Två? Tre? Alla fyra?

Fjärradministration är löjligt enkelt. Du kan göra precis allt tack vare att det sitter ett moderkort "runt" systemet - utan att ens komma i närheten av brandväggen kan du på distans "trycka" på reset-knappen, starta ett nedstängt system, stänga ned ett system som är igång, du kan till och med övervaka hårdvaran och få varningar om temperaturer, fläkthastighet eller ansluta med KVM över IP via den dedikerade IPMI- och Management-porten som är en helt "vanlig" slitstark gigabit ethernet-port med RJ-45-uttag.

Vill du inte använda Management-porten av säkerhetskäl för att riskera att någon annan av misstag loggar in via det lösenordsskyddade webgränssnittet och trycker reset "på fel brandvägg" så kopplar du helt enkelt inte in en nätverkskabel i IPMI-porten. Vill du däremot dra fördel av de enkla funktionerna för fjärradministration ansluter du IPMI-nätverket via ett separat nätverk där enbart betrodda användare kan ansluta och där ingenting annat än era brandväggar och servrars IPMI-portar ansluts. Med Nidavellir-brandväggen är det faktiskt löjligt enkelt att säkra upp just ett sådant nätverk på en av LAN-portarna i din brandvägg!

 

Välkommen till framtidens brandvägg som du kan ta med dig i handen!

Med en vikt på omkring 1.2Kg kan du få in många enheter även i små vägghängda skåp eller på rack-hyllor som inte klarar varken stor vikt eller mycket djup.

Du får in minst tio enheter placerade på högkant på 5U i ett vanligt skåp. Genom att utnyttja djupet i ett vanligt standard rack får du in lika många till på baksidan och har ändå gott om utrymme för kabeldragningar och strömmatning.

Prestanda finns det gott om och med de krav på mer och mer stark kryptering som kommer i framtiden gäller det att du har kritisk infrastruktur i ditt nätverk som klarar trycket.

 

Allt ingår, det ända du behöver komplettera med är switchar, UPS och kablage!

 

Fråga oss gärna hur vi jämför oss med våra konkurrenter (Cisco ASA 5505 med 150Mbps och max 10st VPN kostar exempelvis omkring 15000kr ex moms men är fortfarande tänkt för t enda stort gemensamt LAN, väger mer, har en sextiondels så mycket minne, vågar inte deklarera vilken processorkraft den har och är en mardröm att konfigurera via konsolporten - särskilt i en akutsituatin - och kommer inte klara i närheten så stora serverlan som vår minsta mini-modell gör till en bråkdel av priset. Det enda som eventuellt är till deras fördel utöver varumärket är strömföbrukningen som sannolikt är något lägre vid hög belastning helt enkelt för att hårdvaran är så pass mycket klenare?)

 

 

Här kan du läsa mer om - och beställa Nidavellir mini MkII

image image image image
Annonsplatser:
co-location