Du är här: > > Nyheter > Har ni koll på hur era servrar mår?

Har ni koll på hur era servrar mår?

Temperaturlarm och andra hårdvarurelaterade larm, övervakning och förbyggande arbete är minst lika viktigt som övervakning av tjänster, mjukvaror och övrig hantering och den löpande systemadministration som ni gör på era IT-system.

 

Kanske verkar luftcirkulationen vara bra i serverhallen i stort men utan att kontrollera lokala temperaturlarm i servrar och komponenter kan ni aldrig veta hur det är i de olika delarna av lokalerna. Med för hög drifttemperatur fungerar inte system optimalt och de slits mer och går sönder i förtid.

 

Visste du att de flesta tillverkare idag "bara" certifierar sin hårdvara för att fungera i temperaturer mellan ca 5 och 40 grader celsius. I många fall som tex HPs ProLiant servrar är dessutom standardinställningen att vid 42 graders temperatur larma och kort därefter automatiskt stänga ned systemet helt och hållet för att skydda komponenter och information med totalt driftstopp och behov av att skicka ut en tekniker på plats för att få igång utrustningen igen! Värt att tänka på så ni inte får drifthaverier men se det inte som ett problem utan ställ er frågan varför HP stänger ned sin utrustninng.

 

En bra drifttemperatur är inte, som många tror, så låga temperaturer som 10 - 15 grader utan normal rumstemperatur, runt 20, kanske 25 är ofta ett ganska bra riktmärke men även om ni inte behöver tillföra så mycket artificiell kyla och flyttar så många kubikmeter luft per sekund så kan rumstemperaturen se ut att vara ok när det i själva verket är så att er utrustning mår mycket dåligt och antagligen klagar över höga temperaturer.

 

Den som sköter driften av era IT-system, oavsett om det är er egen personal eller om ni har ett IT-supportavtal med oss eller någon annan för att göra detta - måste hålla koll på temperaturerna också.

 

Med övervakningssviten SirV kan ni enkelt i de flesta Linux- och Unix-baserade serversystem få automatiserade larm som kan gå direkt till vår supportavdelning eller den funktion som sköter den dagliga driften och hanterar fel.

 

Vilken typ av data samlar ni in idag från era system? Har ni behov av att göra en översyn för att säkra era IT-system, ert affärskritiska data och användarnas möjlighet att använda de IT-tjänster ni producerar själva eller handlar upp av andra underleverantörer? Kontakta oss på 08-91 55 44 så berättar vi mer, vi kan IT-drift och har förmånliga direktavtal med en lång rad tillverkare av komponenter, system och produkter för att ni ska kunna lita på er IT!

Annonsplatser:
co-location