Du är här: > > Nyheter > Brandvägg "VPN-box" skyddar och ger er på ett enkelt sätt VPN-funktionalitet

Brandvägg "VPN-box" skyddar och ger er på ett enkelt sätt VPN-funktionalitet

Vi var nästan så dumma att vi tog fram en ny produkt för att förenkla VPN-anslutningar via tex kontor och hemarbetsplatser eller för att få en separat VPN-funktion i ett företagsnätverk som enkelt kan övervakas, fungera helt separat från övriga system och enbart ge begränsad åtkomst för utvalda användare till utvalda tjänster.

Sedan insåg vi såklart att vi har ju redan denna produkt. Färdig, fullt fungerande, väl beprövad sedan många och och i flera olika utföranden, allt från små hemmakontor till riktigt stora företagslösningar.

Med Nidavellir-brandväggen har du allt detta, lite till men framför allt skalbarhet, enkel administration, möjlighet att få support enkelt via supportavtal på telefon och på plats. Dessutom är det säkert.

 

Läs mer om Nidavellir MkII 2-portars firewall (som kan fungera utmärkt som fristående VPN-box)

 

Några av de viktigaste sakerna att tänka på när ni ska införa VPN som separat tjänst är:

  • Vilka klienter ska ni ha stöd för?
  • Vilka tjänster (absolut minimim) "måste" ni öppna för?
  • Måste ni verkligen öppna för så mycket åtkomst utifrån? Varför?
  • Hur hanteras loggning och automatisk intrångsdetektering?
  • Virus? Trojaner? Rootkit? Onönskad trafik och informationsöverföring?

 

Med Nidavellir Mkii får ni:

 - Stöd för VPN med en lång rad enheter som tex: datorer (Mac (Mac OSX), PC (från Windows XP och nyare), Linux, vissa UNIX), tablets/surfplattor, telefoner (tex Android, IOS). Dessutom går VPN-tunnlar att skapa via helt textbaserade verktyg i många fall vilket tex är smidigt om du vill automatisera start/stop för virtuella nätverk mellan datorer, servrar, routrar osv.

 

 - En enkel och lätthanterlig plattform med avancerade och robusta funktioner.

 

 - Beprövad teknik. Alla, varenda en(!), installationer som vi sett som stått igång dygnet runt i krävande situationer har fungerat felfritt i många år. Vi har kunder just nu med utrustning som är igång sedan 2007 utan avbrott.

 

 - Robust säkerhet. Både motståndskraften mot intrång och attacker är mycket hög, likaså möjligheten att manuellt och med automatiserade verktyg identifiera och hantera attacker. Manuellt arbete i de situationer det kan krävas är underlättat med smarta och enkla lösningar som fungerar väl även i ett överbelastat nätverk.

 

Våra supporttekniker med expertis inom nätplanering, nätverkssäkerhet och IT-säkerhet hjälper er gärna att implementera VPN i ert/era nätverk så att det fungerar felfritt, tillför säkerhet och inte öppnar för nya säkerhetsrisker.

 

Kontakta oss idag på 08-91 55 44 så berättar vi mer!

 

 

 

Relaterad läsning:

VPN med Nidavellir

Mer om Nidavellir

Annonsplatser:
co-location