Du är här: > > Frågor & Svar > Vad innebär testning och inbränning?

Vad innebär testning och inbränning?

Tänk dig följande scenario:

Du behöver snabbt en hårdvara, tex en server, du beställer den från oss, vi levererar systemet kanske utför någon förkonfiguration eller liknande och när vår tekniker eller du mottar systemet och ska koppla in det i en produktionsmiljö så är det någon komponent som verkar krångla. Vilken är oklart och om det är ett garantifel, något som lossnat under transporten eller kanske till och med en transportskada kan ta tid att reda ut. Undertiden lägger ni arbetstid på "felsaker" och systemet, som ju var brådskande att sätta i drift, är fortfarande inte driftsatt. Kanske måste ni till och med beställa ett ersättningssystem under tiden för att inte tappa fart.

 

För att slippa den här typen av onödiga problem rekommenderar vi att man alltid beställer hårdvara med tilläggstjänsten: testning samt om möjligt även så kallad inbränning.

 

När vi talar om testning i det här sammanhanget är det en grundlig genomkörning av hårdvara som vi syftar på.

Det kan exempelvis röra sig om att "lasta ned" en server och belasta den maximalt under en tid för att säkerställa att alla delar i alla komponenter får "jobba" och så man upptäcker om exempelvis ett minneskort har trasiga sektioner eller om ett cache-minne är defekt.

Hårdvarufel är något som tyvärr händer då och då även om det tack och lov inte är vanligt men som enkelt förebyggs genom testning.

 

Med inbränning är det ett mer omfattande arbete som utförs, i regel står systemen och jobbar för fullt med maximal belastning under en längre tid, inte sällan ca 2 dygn. Fördelen med inbränning jämfört med den enklare testningen är att vid inbränning avslöjas även andra småfel som kanske inte inträffat direkt men skulle inträffat inom en relativt snar framtid hur som helst.

 

Man säkerställer att man får ett fungerande system och minskar risken för problem med andra ord!

 

Inbränning och testning kan vi i regel göra med alla servermodeller och även en del annan hårdvara samt enstaka komponenter. Kontakta oss så berättar vi mer!

 

 

Vissa kritiska produkter som exempelvis Nidavellir-brandväggsserien vill vi i regel inte leverera utan att först ha fått en testning utförd av vår partner i Nederländerna för att slippa onödiga tidskrävande problem, särskilt med tanke på att vissa komponenter kan behöva färdas långa sträckor, inte sällan är det några dagar som krävs för transporter och om tex ett litet ersättningsminne måste levereras separat kan det ganska snabbt innebära en försening på en vecka i praktiken!

Med tanke på att brandväggar är en så pass kritisk funktion och där mycket står och faller om en brandvägg skulle krångla så vill vi, för att säkerställa att åtminstone vi gjort allt vi kan för att driftsäkra er produktionsmiljö, om möjligt testköra alla system redan innan leverans till oss för att undvika problem för er. Har ni frågor kring testning och inbränning är ni välkomna att kontakta oss så berättar vi mer.

 

Annonsplatser:
co-location