Du är här: > > Frågor & Svar > Tips kring överspänningsskydd

Tips kring överspänningsskydd

Vi rekommenderar att man tar hjälp av behörig elektriker för installation samt använder separata jordfelsbrytare på varje undergrupp/undercentral för att inte all elektronik slås ut samtidigt vid tex ett överslag eller kortslutning.

 

Välj till UPS vid behov (se webshop för exempel på några av de UPS:er vi erbjuder). Även UPS bör skyddas med överspänningsskydd.

 

Initialt föreslår vi att man åtminstone använder ett enkelt överspänningsskydd för att ha ett bra grundskydd som klarar de flesta vanliga problem relaterade till tex åskoväder. Alla riskerar skador från överslag, inte bara vid åska utan även tex när utrustning går sönder. Ofta är uppstår även skador vid för låg spänning eller plötsliga förändringar som när strömmen kommer tillbaks efter ett avbrott. Därför bör ALL utrustning skyddas med både överspänningsskydd OCH UPS.

 

OBS: tänk på att ett överslag kan vandra via nätverk, USB-kontakt – ja praktiskt taget alla former av anslutningar. Skydda därför alla el-anslutningar för samtlig utrustning som kopplas samman via tex trådbundna nätverk.

Det räcker inte med att bara skydda tex switchar för att få ett fullgott skydd för allt som kopplas samman via switchen! Via vårt supportavtal hjälper vi även er med rådgivning kring detta.

 


Annonsplatser:
co-location