Du är här: > > Frågor & Svar > Leveranssätt

Leveranssätt

Här förklarar vi mer kring våra olika leveransmetoder. Vi kan levera över hela världen och har avtal med bland annat DHL och Schenker.

Leverans kan aldrig ske till en box-adress utan det måste vara en fysisk adress till er där ni kan ta emot leverans eller få en avi och senare hämta ut leveransen från ett utlämningsställe (om ni tex ej är anträffbara vid leveransförsök).

För privatpersoner erbjuder vi även Service Pack - en tjänst som är förmånligare för privatpersoner och som kan väljas om det ska levereras hem till en privatperson. Leverans sker alltid till närmaste utlämningsställe, tex en ICA-butik, godisaffär eller liknande. Ni kan få SMS-avisering. Mottagaren måste legitimera sig i samband med uthämtning av service-pack-försändelser. Service pack kan ej väljas för företag utan tjänsten riktar sig enbart till privatpersoner.

 

Beställer du Co-location?

Beställer ni vår serverhostingtjänst Co-location så behöver ni ej välja leveransmetod - vi ombesörjer kostnadsfritt transport direkt till den av våra serverhallar som servern ska installeras i när konfiguration är slutfört. Dela gärna upp era beställningar i två eller fler om ni samtidigt ska beställa andra varor eller kontakta oss när ni fått ert ordernummer från oss via e-post och berätta om det är några varor på samma order som Co-location-beställningen som ska levereras till er eller om ni vill hämta ut vissa varor i vårt service-center.

 

Hämta själv på vårt service-center

Det är alltid möjligt att få er leverans skickad till vårt servicecenter i Enskede i södra Stockholm. Ni ringer och bokar tid med oss på telefon: 08-91 55 44 i förväg och kan i regel få mycket snabb leverans. Tänk på att ert bud som hämtar leveransen måste kunna legitimera sig i samband med kvittering av er beställning.

Har ni ej möjlighet att hämta ut på vårt service-center eller föredrar att få varorna levererade direkt till er erbjuder vi ett antal olika transportmetoder:

Tänk på att om du beställer varor som ska hämtas upp på vårt service-center så har vi ej möjlighet att kostnadsfritt lagerhålla/förvara dessa varor åt er längre tid än upp till en månad.

Paket

I de allra flesta fall är vanligt paket att föredra, det går snabbt och det har en låg kostnad. I de allra flesta fall kan er order levereras inom ett par arbetsdagar över hela landet. Även leveranser utanför Sverige går mycket snabbt tack vare våra förmånliga avtal.

Minimivikt för paket är 1KG och priset beräknas på volym, vikt och utifrån vart det ska levereras. Eftersom det är flera faktorer som avgör den slutgiltiga prislappen för transporttjänsten gör vi gärna en beräkning åt er - ring oss så berättar vi mer. Man kan i de allra flesta fall utgå ifrån att kostnaden för emballage och transport för paket är från 125kr för ett litet paket inom Sverige. Priset kan dock såklart bli högre beroende på volym, vikt och postort.

Tack vare att vårt lager befinner sig ganska nära mitten på landet är dock avstånd sällan den faktor som påverkar mest.

För vissa postorter, exempelvis några avlägsna orter i Norrland har vår speditör enbart vissa dagar som de kör rutter, dvs även om själva leveransen i sig bara tar en arbetsdag kan det dröja flera dagar eftersom ditt paket måste ligga och vänta tills speditören gör sin runda som passerar er postort. Typiskt är det två körningar per vecka, ofta Tisdagar och Torsdagar - ring oss och fråga om detta är viktigt för er.

Är ert kolli mycket tungt eller har väldigt stor volym kan det inte gå som ett paket utan kan antingen delas upp på flera paket eller skickas på pall.

Leverans av paket sker direkt till er adress. Den person ni anger som mottagare måste finnas på plats vid leverans för att kvittera att ni tagit emot leveransen. Leverans av paket sker mellan 08:00 - 17:00. Skulle ni av någon anledning inte kunna ta emot leveransen kan speditören antingen göra ett nytt leveransförsök vid en annan tidpunkt eller leverera er beställning till närmaste utlämningsställe som speditören har. Detta kan vara en godisaffär, matbutik eller liknande och utlämningsstället ligger i regel ganska nära er adress. Ni får i regel en notis om att speditören sökt er men ej kunnat leverera men ni kan även spåra er leverans via vår tracktrace och på så vis själva se exakt var ert/era paket befinner sig och om de sökt er och misslyckats.

I vanliga fall tas ingen kostnad ut för så kallad bomleverans av paket (dvs att ni ej varit anträffbara) utan ni kan helt enkelt istället hämta ut paketet vid utlämningsstället utan extra kostnad. Tänk på att den ni uppgivit som mottagare av leveransen måste legitimera sig i samband med uthämtning från leverantörens utlämningsställe.

 

Skrymmande gods kan ofta gå som paket, priset beräknas på vikt och volym precis som vanligt. Stora telekom-rack som ska slutmonteras av er är en produkt som vi rekommenderar leverans med detta transportsätt då det blir en låg fraktkostnad för er jämfört med pall. Eftersom telekom-rack inte är särskilt ömtåliga (självklart använder vi alltid godkänt emballage som ger bra skydd mot tex stötar och mindre fall) är det bara onödigt dyrt att leverera på pall om inte själva volymen kräver det!

 

 

Bilbud

Det allra snabbaste sättet att få er leverans är med ett direktbud som hämtar hos oss och levererar omedelbart till er. Ofta kan man få leverans inom några timmar med detta transportsätt. 

Detta är i de allra flesta fall det mest kostsamma leveranssättet och är inte särskilt miljövänligt men passar bra vid akuta beställningar som tex reservdelar eller inför högtider när de flesta speditörer har mer att göra än de klarar av. Ett bilbud är då i regel det enda sättet att säkert veta att man får leverans i tid. 

Vi kan leverera med bilbud till adresser över hela landet men rekommenderar det främst för stor-stockholmsområdet.

Det är extra viktigt att er kontaktperson som ska kvittera leveransen finns på plats vid leverans med bilbud eftersom en utebliven leverans innebär debitering för returfrakt och kostnad för ett nytt leveransförsök. Vi behöver kunna nå en person hos er på telefon vid leverans med bilbud.

 

 

Pall

Pall lämpar sig väl för beställniningar som tar upp mycket plats eller om era varor väger mycket. En ytterligare fördel med Pall är att det ej går att tippa en pall för mycket så är er beställning känslig för tippning (som tex vissa UPS-modeller) så lämpar sig Pall bra även av detta skäl.

Vissa Servermodeller och UPS-modeller kan vi enbart leverera som pall pga vikt och/eller volym.

Kostnaden för pall är i regel något högre än för Paket då såväl emballage som själva transporttjänsten innebär en högre kostnad och mer arbete det är förhållandevis ändå väldigt förmånligt och vi rekommenderar Pall för de flesta serverbeställningar just tack vare att risken för transportskador är så pass mycket mindre då hanteringen ser annorlunda ut.

Pall kan levereras över hela världen och leverans sker direkt till ert företags adress. Precis som för ovanstående leveransmetoder så kan ni uppge en adress till en hemarbetsplats, er serverhall eller liknande - det behöver inte vara till ert kontor men det ska vara en företagsadress (ej privatperson, portkod och liknande kan ej förmedlas till speditören utan de måste kunna hitta direkt till er adress i annat fall är det risk att de måste leverera till ett utlämningsställe som ni får hämta ut leveransen ifrån).

Rack- och tornservrar, UPS-batterier (som är mycket tungt i förhållande till volym) samt ömtåliga produkter som glas-skåp är några av de produkter vi rekommenderar palleverans för.

 

Service Pack

Service pack är en tjänst som uteslutande används vid leverans hem till en privatperson. Ska ni beställa utrustning till anställdas hemarbetsplatser kan detta vara en lämplig metod. Är du som beställer privatperson är detta ofta den bästa transportmetoden. Leverans sker alltid till speditörens utlämningsställe. Utlämningsstället kan exempelvis vara en ICA-butik, en godisaffär eller ett resecentrum beläget nära mottagarens fysiska adress. 

Mottagaren kan välja att få SMS-avisering eller e-postavisering (tilläggstjänst) eller följa leveransen via vår webbsida. Vid ej uthämtat paket kan mottagaren få en påminnelse i form av e-post, SMS eller brev-avi. 

Mottagaren måste legitimera sig i samband med uthämtning hos speditörens utlämningsställe och kunna ombesörja transport från utlämningsstället.

Kostnaden är i regel något lägre för service pack, särskilt för små paket och lämpar sig väl för tex mjukvaror, licenser & installationsmedia, små tillbehör som trådlösa accesspunkter, switchar, kablar, mindre routrar, brandväggar och servrar.

Tungt gods som UPS:er kan ej skickas som servicepack utan går istället som paket. Vår kundservice hjälper er gärna med eventuella frågor kring leverans och val av utlämningsställe, aviseringsmetod och kan hjälpa er beräkna fraktkostnaden. 

Servicepack går i regel snabbt att leverera, precis som ovanstående andra transportsätt. Ska ni förskottsbetala er order innan leverans kan ni betala snabbare för att få leverans tidigare. Det är möjligt att betala via Swish för extra snabb leverans.

 

 

 

ServerButiken väljer

Anger ni inget önskat transportsätt kan ni överlåta åt oss att välja den metod som passar bäst för tillfället och utifrån de givna förutsättningarna. Tack vare att vi samarbetar med flera olika speditörer så vet vi vilka som har hög belastning och vilken transportmetod som är säkrast för er typ av vara och vilket som ger er lägst transportkostnad utifrån vikt, volym och destination. 

Som standard är paket det mest förmånliga för standard-kollin. Större försändelser måste gå som pall. Har ni inte tid eller lust att föreslå en önskad transportmetod är det enklast att överlåta till oss. Vi tjänar inga pengar på fraktkostnaden utan lejer ut detta åt någon av våra underleverantörer så det ligger enbart i vårt intresse att ha så nöjda kunder som möjligt med så snabba och säkra leveranser som möjligt så även för den mest konspiratoriskt lagde är detta ett praktiskt alternativ.

 

Skulle du välja en önskad leveransmetod som ej är möjlig för den/de typer av varor du beställer av oss så kontaktar vi dig och föreslår ett passande alternativ.

Annonsplatser:
co-location